úterý 24. dubna 2012

NĚMECKÝ ŠPIC

Já a můj pejsek Lady :)
Německý špic je vždy pozorný, živý a veselý pes, který je svému majiteli výjimečně oddaný. Je velmi učenlivý a snadno se cvičí.

POPIS
Německý špic upoutá pozornost díky své krásné srsti, která má díky hustému podsrstí odstátý efekt. Obzvláště působivý efekt mu dává hustá hříva kolem krku a hustý ocas, nesený v odvážném zatočení přes záda. Jeho liščí hlava s ostražitýma očima, malým zašpičatělým čenichem a blízko posazeným a ušima, dává špicovi jedinečný charakteristický troufalý zjev. 


CHARAKTER
Německý špic je vždy pozorný, živý a veselý pejsek, který je svému majiteli výjimečně oddaný. Je velmi učenlivý a snadno se cvičí. Jeho nedůvěra k cizincům a nedostatek dravého instinktu z něho dělá vynikajícího hlídače doma i na zahradě. Není bázlivý ani agresivní. Lhostejnost k počasí, statnost a dlouhověkost jsou jeho nejvýjimečnějšími znaky. 


PÉČE
Německý špic má srst hustou a bohatou, na péči však není příliš náročná, neboť nevytváří chuchvalce. Nezapomeňte ji však nejméně jednou týdně kartáčovat, v období línání ji kartáčujte každý den. Mimo období línání však srst nekartáčujte příliš často, podsrstí by se podkasalo. Nezapomínejte mu čistit ouška a zastřihávat drápky. Na pravidelných procházkách Vám bude veselým a vítaným společníkem. 


PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA
Německý špic se průměrně dožívá 13 až 15 let.



Zdroj: text ze stránky http://www.celysvet.cz/nemecky-spic.php

Žádné komentáře:

Okomentovat